Sağlık-Sen Kreş'in İlki Şanlıurfa'da Açıldı
08 Mart 2024, Cuma

Sosyal sendikacılık anlayışıyla ilklere imza atan Sağlık-Sen, kreş projesini Şanlıurfa'da hayata geçirdi. 

Sağlık-Sen Kreş'in açılışı Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve Yasin Barutcu, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Ali Kurt, Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Açılış töreninde konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, 'Sosyal Sendikacılık' anlayışıyla çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayarak, "Bugün Sağlık-Sen Kreş'in ilkini merhum Mehmet Akif İnan ağabeyin memleketinde, Şanlıurfa'da açıyoruz. Akif İnan ağabey Memur-Sen'i kurarken 'Biz hizmet odaklı çalışacağız, gönüllere dokunacağız' diye yola çıktı. Sağlık-Sen olarak bu mirası sürdürüyoruz. Şanlıurfa'da 'Bismillah' diyerek kreşimizi açtık" ifadelerini kullandı. 

“7 Gün 24 Saat Hizmet Eden Bir Mesleğin Mensuplarıyız”

Kreşin çalışan anne-babalar için büyük bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Doğan, "Biz kreş açacağımızı duyurunca 'sendika kreş mi açar’ dediler. Biz 7 gün 24 saat hizmet eden bir mesleğin mensuplarıyız. Hekimimiz, hemşiremiz, paramediğimiz, ebemiz 7 gün 24 saat milletimize hizmet ediyor. Bu hizmeti verirken arkadaşlarımız evlatlarını güvenli bir yere bırakmak istiyor. Bu boşluğu hissettik ve kreş talebimizi gündeme hep getirdik. Ama maalesef bu sorun çözülemedi. Biz de Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak bu işe el atalım dedik. Kreşimizin ilkini Şanlıurfa'da açtık” diye konuştu.

“Kar Amacı Gütmeden Hizmet Veriyoruz”

Sağlık-Sen üyesi olmanın farkını ortaya koyduklarını belirten Doğan, “Hekim, hemşire, ebe arkadaşımız, evladının güvenli bir yerde olduğunu bilerek görevini yapsın istiyoruz. Bundan sonra Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi üyelerimiz 'benim çocuğum nerede kalacak' diye düşünmeyecek. Sağlık-Sen Kreşimiz en iyi, en mükemmel, en ekonomik hizmeti verecek. Biz bu hizmeti kâr amacı gütmeden yapıyoruz” dedi. 

Doğan, devletine, milletine bağlı, milli ve manevi değerleri bilen bir nesil yetiştirmek istediklerini de kaydetti. 

Şube Başkanı Yabir: Kreşimizde Güzel Hizmetlere İmza Atacağız

Törende konuşan Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, Sağlık-Sen Kreş'in sahada büyük bir memnuniyet oluşturduğunu dile getirdi. Yabir, "Sağlık-Sen Kreş'i ilk defa bugün Şanlıurfa'da açıyoruz. Süreç boyunca verdikleri destekten dolayı Genel Başkanımıza ve Genel Başkan Yardımcımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Sağlık-Sen Kreş tabelalarını ülkemizin dört bir yanında göreceğiz. Biz çocuklarımızın okul öncesi sağlam bir temel eğitim almasını istiyoruz. Milli ve manevi değerlerini öğrensinler istiyoruz. Sağlık-Sen Kreşimizde geleceğimizin teminatı çocuklarımız için güzel hizmetlere imza atacağız. Şanlıurfamıza hayırlı olsun" dedi.

 

 

 

PAYLAŞ :