“Bakanlık Tavandan Ödenmede Adaleti Tesis Etmeli”
10 Eylül 2020, Perşembe

Sağlık-Sen Samsun Şubesi tarafından düzenlenen teşkilat toplantısında yapılacak ek ödemelerle ilgili konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, “Yeniden yapılacak 3 aylık tavandan ödemede bakanlık adaleti tesis etmeli. Daha önce yapılan yanlışlardan ders çıkartmalı” uyarasında bulundu. 

Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarına yönelik yapılacak ek ödemelerle ilgili adaletsizlik olduğuna vurgu yaptı. Aile sağlığı merkezlerinde çalışanlara yönelik yayınlanan yönetmeliğin eksik olduğuna vurgu yapan Durmuş, “Düzenleme geçtiğimiz ayları kapsamadığı için eksik kalmıştır. Ücret politikalarında hakkaniyet tesis edilmeli, çalışma barışı sağlanmalıdır” diye konuştu.

Yeniden yapılacak 3 aylık tavandan ek ödemelerde hakkaniyetin sağlanması gerektiğinin altını çizen Durmuş, “Daha önceki yapılan ödemelerde adalet sağlanmadığı için sağlık çalışanlarının önemli bir bölümü mağdur olmuştu. Sağlık hizmetinin sunumu bir bütünse sağlık çalışanları bu bütünlük üzerine değerlendirilmeli. Yapılacak ödemelerden herkesin adil yararlandığı bir sistemin muhakkak tesis edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“İş Yükü Pandemiyle Daha da Arttı”

 Pandemi süreciyle sağlık çalışanlarının iş yükünün arttığına vurgu yapan Durmuş, “Büyük özveriyle çalışan sağlık emekçilerinin var olan iş yükü sorunu pandemiyle birlikte daha da derinleşti. Sürecin başlangıcında yapılan sağlık çalışanı alımı da yeterli olmadı. Binlerce sağlık mezunu arkadaşımız atama bekliyor. Bu arkadaşlarımızın bir an önce sağlık ordumuza katılması gerekiyor. Branşlara göre yeterli alımlar yapılmalı, sağlık çalışanlarının fazla nöbet, ağır iş yükü gibi sorunlarına son verilmelidir” çağrısında bulundu.

Şube Başkanı Biçer: Büyük Bir Aileyiz

Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da da 2009 yılından bu yana yetkili sendika olduklarını belirten Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, “Samsun’da 5 bine yakın üyesiyle Sağlık-Sen yetkili sendika. Her yıl üye sayısını artıran, gönüllere taht kurmuş, şimdiye kadar sağlık çalışanları için 300’den fazla kazanıma imza atmış, bundan sonra da birçok kazanıma imza atacak büyük bir aileyiz” dedi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan ile birlikte teşkilat mensupları katıldı.

 

Toplantı öncesinde Samsun’da temaslarda bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Şube Başkanı İlyas Biçer ve beraberindeki heyet; İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç’u, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı ve Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen’i ziyaret etti. Hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen heyet, sorunlara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Samsun teşkilat toplantısı öncesinde Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci ve beraberindeki heyet, Çorum İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı’yı ziyaret etti. Heyet, il sağlık müdürlüğü çalışanları ve filyasyon ekiplerini de ziyaret ederek istişarede bulundu.

 




PAYLAŞ :