Memiş: Diğerleri Atomu Parçalarken, Bizimkiler Ülkeyi Bölmeye Çalışıyor
16 Ocak 2016, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, yayınladıkları bildiri ile terör örgütü yerine devleti suçlayan akademisyenlerin bu çalışmalarının iyi niyetten yoksun olduğunu söyledi. Memiş, “Dünyada bilim insanları atomu parçalayıp ülkelerine fayda sağlarken, bizim bilim insanlarımız bildiri yayınlayarak terör örgütüne destek çıkıp ülkemizi bölmeye çalışıyorlar.” dedi.

Sivas Şubemizin düzenlemiş olduğu İl Divan Toplantısı’nda konuşan Genel Başkanımız Memiş, terörle mücadelenin etkin bir şekilde yürütüldüğünü, ancak içimizdeki bazı kendini bilmezlerin terör örgütü yerine devleti suçladığını söyledi. Türkiye’nin bölgede söz sahibi ve etkin güç olması için herkesin çalışması gerektiğini belirten Genel Başkanımız, bu uğurda çalışmalara bir darbe niteliği taşıyan akademisyenlerin bildirisini de eleştirdi. Memiş, “Milletimiz her şeyi görmektedir. Taşeron terör örgütü masum insanlara kıyarken, polisimizi ve askerimizi şehit ederken bu yapılanları hangi kaide ile savunabilirsiniz? İşte bu akademisyenler de bilimle uğraşacaklarına, ülkeyi daha ileri taşıyacaklarına terör örgütüne siyasal taşeronluk yapmaktalar. Kıyım yapanları, insanları yerinden yurdundan edenleri savunarak bilim yapılmaz. Dünyada bilim insanları atomu parçalarken, bizim bilim insanlarımız vatanı parçalıyor. Bunu kabullenemeyiz. Bu bildiriyi ve arkasındaki kirli zihniyeti kınıyorum. Lanetliyorum. Barış adı altında hangi emellere hizmet ettiklerini anlamaları için kendilerini bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.” dedi.

Bölgede yaşanan can kayıplarının ve kazılan hendeklerin sorumlusunun terör örgütü olmasına karşın, terör örgütünün diliyle barış diyen akademisyenlerin de terör örgütüne hizmet ettiklerini ifade etti.  Memiş, “6 aylık bebeklerin, 4 yaşındaki çocukların canına kıyan terör örgütünün artık kaçacak bir yeri kalmamıştır. Güvenlik güçlerimizin düzenlediği operasyonlarla köşeye sıkışmış ve bu bitişin hezeyanı olarak masumların canına kıymaktadırlar. Geçtiğimiz günlerde Cizre ve Nusaybin'e yapmış olduğum ziyaretlerde bir kez daha gördüm ki, güvenlik güçlerimiz, fedakâr sağlık çalışanlarımız ve halkımız el ele vererek bu terör belasının üstünden gelmek adına 7 gün 24 saat çalışıyorlar. Hepsine buradan teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplu Sözleşmede elde edilen kazanımlar hakkında da bilgi veren Memiş, “2015 yılında yaptığımız Toplu Sözleşme ile üyelerimizin kazanımlarını hedefledik. Bu hedeflerimiz doğrultusunda üyesine en çok kazanım sağlayan sendika olduğumuzu bir kez daha tescillemiş olduk. Üyelerimiz için kazanımlar elde ederken, dik duruşumuzdan ödün vermedik. Değerler sendikacılığının temsilcisi olma hedefinden hiç sapmadık. Üyelerinin sorunlarına adapte bir şekilde, çözüm odaklı sendikacılık yaparak rakiplerimize örnek olduk. Bu duruşumuz her zaman devam edecek ve üyelerimize yeni kazanımlarla daha iyi bir çalışma ortamı sunacağız.” şeklinde konuştu.

Sivas şubemizin il divan toplantısına Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar, Sivas Şube Başkanımız Efe Zileli, şube başkan yardımcıları, temsilcilerimiz ve çok sayıda üyemiz de katıldı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :